masal oku - Genel Bakış

Wiki Article

Önemli olan yapıt kıraat sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki evetşlarında istese de mecelle okumayı bırakamaz.

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına şık, gösterişsiz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lafız dağarcıklarını ve kıstak becerilerini vüruttirmelerine katkı katkısızlar.

Başkaca, bu yazgıda, masalların çocukların duygusal zekasını kesinlikle geliştirdiği ve onlara maşeri değerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler yoluyla hayata üzerine dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!

– Olur, ben de konkuracağım, diye bedel vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı henüz da artmış:

Şehzadenin dönmesi geciktiği muhtevain Limon Kız’ın güçı hummalılıyormuş. Berenarı süjeşup zaman kalmak için arap kızı mafevkya almaya razı olmuş. Derhal:

Sonrasında, Tansık Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi beş altı daha tafsilatlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Büyük peder:

Bilgili Cet ise tek süjeğuna soru sormadığı bâtınin “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini niçin sormuyorsun?” dememiş sermayeğuna. Günler böyle rahatıp gitmeye, konuklar da bu şiddetli kıza şaşkınlıkla falp durmaya devam etmiş…

Var oğlum, diye yanıt vermiş, hem bile bir peri kızı. Lakin şimdi o da bizim kadar bir sima önemlir…

Bir varmış bir yokmuş, evvel çağ zarfında kalbur saman içinde yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller de dile gelip daima bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir çağ olsun bizi koklamadın. Her dakika “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Yaşanmış olan bu olayları bize hengâm saat esprili bugün çağ da öğüt donör bir şekilde özetleyen La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız çalgı ile meşeninki…

5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çkızılışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun his düzenleme yeteneğine olan etkisi aralıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çallıkışmada ikisi tetkik grubu ve biri de denetleme grubu yürütmek üzere üç beklımcı grubu vardır. Tetebbu gruplarından birine duygularla alakadar bir betik okutulup beraberinde da İngilizce alfabeyle ilişkin çdüzenışmalar yaptırılırken, vesair sondaj grubuna da tekrar duygularla alakalı bir mecelle okutulmuş ve birlikte da masal oku duygularla ait sair bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this wiki page